AH Rob Loomans

Al tien jaar een trouw gezicht bij AH Rob Loomans in Hellendoorn

Bij Albert Heijn Rob Loomans in Hellendoorn lopen twee mensen rond met dezelfde naam. De één staat bekend als 'Rob 1', de ander als 'Rob 2'. En 'Rob 1' is niet eigenaar Rob Loomans zoals veel mensen misschien zullen verwachten, maar Rob Gottemaker. Een Wajongere die inmiddels al tien jaar bij de supermarkt werkt.

Rob Gottemaker begon als stagiair. “De eerste paar maanden zei hij niets. Daarna durfde hij voorzichtig 'hallo' te zeggen en inmiddels is hij hier één van de grootste grappenmakers", vertelt de supermarkteigenaar. “Als de collega's iets te lang pauze houden, neemt Rob geen blad voor de mond. 'Groenteman, wat dacht je ervan?', zegt hij dan met een stalen gezicht."

Inmiddels is hij hier één van de grootste grappenmakers.

Met de schrobmachine door de winkel

De winkel schrobben met de nieuwe schrobmachine; dat doet Rob Gottemaker het liefst. Daarnaast houdt hij zich bezig met onder meer het sorteren van de bierflesjes, vervangen van de plastic flessenzak en het vullen van de stellingen met wasmiddel, hondenvoer en zuivel.

Alle klanten kennen Rob

Collega Richard Krosman was de eerste jaren de vaste begeleider van Rob Gottemaker. "Maar inmiddels vertelt Rob zijn collega's hoe het moet", vertelt Rob Loomans lachend, die ook moet bekennen dat het werken er bij zijn medewerker af en toe nog wel eens bij inschiet. "Daar kan hij zelf niets aan doen hoor! Maar alle klanten kennen Rob. En iedereen weet dat hij van voetbal houdt. Dus vooral op maandagmorgen moet daarover worden gepraat."


Voetbal in de winkel

Dat voetbal een grote rol speelt in het leven van beide Robs, blijkt wel bij de kassa's. Daar staan twee melkbussen. Eén met een foto van Rob Loomans in combinatie met het logo van FC Twente. En één met een foto van Rob Gottemaker en het logo van Heracles. Rob Gottemaker legt uit hoe het werkt. "Als je je kassabonnetje in de melkbus stopt, maak je kans op twee kaartjes voor de eerste thuiswedstrijd van de voetbalclub van je keuze." Ook bezochten de beide Robs samen al diverse voetbalwedstrijden in het buitenland. Of collega's niet jaloers zijn? "Nee, maar ze willen altijd wel alle verhalen van me horen en mijn foto's zien." Dat zijn 'sterspeler' wordt afgepakt door een andere supermarkt, daarvoor is Rob Loomans niet bang. "We hebben een contract getekend dat tot zijn 65e doorloopt."