Podium

 • Johma zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

  Saladeproducent Johma uit Losser helpt deze mensen op weg door passend werk aan te bieden. Dit doen ze al een aantal jaar met veel succes. Nu is het tijd om wat terug te doen en Johma in het zonnetje te zetten.

  lees verder
 • Succesvol inclusief ondernemen bij HST

  HST Groep in Enschede is geen onbekende van de Banenafspraak: de belofte tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid om 100.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden.

  lees verder
 • De Groene Taxi Almelo

  Kijken we in het verkeer, dan kunnen we er nauwelijks omheen: taxi’s. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Bert Kroeze gooide tien jaar geleden het roer om en begon zijn eigen taxibedrijf: De Groene Taxi Almelo. Een taxibedrijf met een enorm sociaal gezicht!

  lees verder
 • Johma vanuit de werknemer

  Eén ding is zeker; Dominique is iemand die graag met zijn handen werkt. Via het speciaal onderwijs kreeg hij een stage aangeboden bij Johma. Dominique moet lachen als hij terugdenkt aan de dag waarop hij binnenkwam: “Het enige wat ik dacht was ‘dat wordt lopende band werk’. Alleen maar aan een band staan en etiketten plakken of deksels op bakjes doen. Maar niets is minder waar! Mijn eerste dag zat vol verrassingen!”

  lees verder
 • Autobedrijf Tijink vanuit de werknemer

  Aan het beheren van de financiële administratie zitten nogal wat haken en ogen. Met name in de autobranche is het een vak apart en komt er veel bij kijken. Voor Janet is geen uitdaging te groot. Ze pakt ze allemaal met beide handen aan!

  lees verder
 • Autobedrijf Tijink vanuit de werkgever

  Rémon Tijink groeide letterlijk op tussen de auto’s. Zijn vader begon in 1990 een eigen autobedrijf en van jongs af aan droomde Rémon ervan om ooit het bedrijf over te nemen.

  lees verder
 • Johma vanuit de werkgever

  Met een productie van maar liefst 93 miljoen saladebakjes per jaar, bestaande uit 344 verschillende productsoorten, is Johma de bekendste en grootste saladebereider van Nederland. Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door echte doorzetters!

  lees verder
 • Preston Palace vanuit de werknemer

  Hira (18) begon als stagiaire, kreeg vervolgens een baan en is inmiddels begonnen aan de BBL-opleiding Horeca, waardoor ze een dag in de week naar school gaat en parttime werkt in de horeca bij Preston Palace. Ze werkt in het restaurant, de koffiecorner en staat achter de bar. Kortom: een onmisbare alleskunner!

  lees verder
 • Preston Palace vanuit de werkgever

  Preston Palace is niet zomaar een hotel in Almelo. Met onder andere een zwem- en saunaparadijs, indoor-kermis, uitgaanscentrum, bioscoop en meerdere restaurants en barretjes, is Preston Palace het grootste en meest verrassende all-inclusive hotel in Twente. De beleving van de gast staat voorop. Voor de werknemers is dan ook een belangrijke taak weggelegd!

  lees verder
 • IKEA Hengelo vanuit de werkgever

  Advies geven over een nieuwe keuken, ontbijt klaarmaken, zorgen voor goed gevulde schappen en ga zo maar door; de werknemers van IKEA Hengelo staan zeven dagen per week met een glimlach op de werkvloer om het winkelen voor de klant zo comfortabel mogelijk te maken. Sinds vijf jaar wordt het team versterkt door echte doorzetters!

  lees verder
 • I-PACK vanuit de werknemer

  Netcak Sultic werkt sinds 1 februari 2014 bij I-Pack. Door zijn collega’s wordt hij ‘Neele’ genoemd. “Dat is makkelijker uit te spreken.” Na een dienstverband van twaalf jaar werd hij in de crisis ontslagen bij zijn toenmalige werkgever.

  lees verder
 • Saxion vanuit de leidinggevende

  “Fikret heeft ons en ook zichzelf vanaf zijn eerste werkdag verbaasd. Hij pakt alles met twee handen aan en deinst nergens voor terug. Hierdoor kan hij steeds vaker zelfstandig onderhoudsklussen uitvoeren. Niet alleen Fikret, maar ook ik ben daar erg trots op!”

  lees verder
 • IKEA Hengelo vanuit de werknemer

  Annelies werkt al bijna vier jaar bij IKEA Hengelo. In het begin was dit best spannend. “Ik had nog nooit in zo’n groot bedrijf gewerkt!” De doorzetters richten zich vooral op de netheid van de winkel en de salesmedewerkers richten zich met name op de klant. “Dit verschil is voor de klanten soms lastig te zien. Maar als een klant een vraag heeft, komen ze ook bij ons.”

  lees verder
 • Hartman vanuit de werknemer

  Hartman en Endy zijn inmiddels flink aan elkaar verknocht. “Ik hoor er echt bij en dat is fijn. De begeleiding is ook uitzonderlijk goed. Als me iets dwars zit, heeft mijn begeleider dat meteen in de gaten.”

  lees verder
 • Farwick vanuit de werknemer

  Davey merkt zelf ook dat het steeds beter gaat. Hij doet zijn werk met plezier en leert veel. “Een schutting plaatsen had ik nog nooit gedaan. Ik vind het erg leuk om zulk soort nieuwe dingen te leren en ben dan ook erg blij dat ze mij die kans hier geven. En natuurlijk hoop ik dat ik uiteindelijk een contract krijg.”

  lees verder
 • A. Leering Metaalbewerking vanuit de werknemer

  Benno Geurtse kwam in 2011 bij A. Leering Metaalbewerking in dienst. Met trots draagt hij het logo van het bedrijf op zijn borst en voert hij uiteenlopende werkzaamheden uit. Benno is een type dat van afwisseling houdt en die kans krijgt hij van René en Chris.

  lees verder
 • ROC vanuit de werkgever

  In het begin was het best even aftasten voor iedereen op de afdeling. “We wisten immers nog niet goed wat Mike kon. De eerste weken controleerde een collega, die zelf erg secuur is, het door Mike uitgevoerde werk. Tot die collega op een dag bij me kwam om te melden dat het niet nodig was om het nog langer te controleren, want Mike deed zijn werkzaamheden uitstekend. Dat was een fantastisch compliment voor Mike.”

  lees verder
 • I-PACK HENGELO vanuit de werkgever

  “Het is fantastisch dat je mensen weer een kans kunt geven. Ze komen uit hun isolement. En je ziet aan de brede grijns op hun gezicht hoe blij ze daarmee zijn.”

  lees verder
 • Saxion Enschede vanuit de werknemer

  Fikret draait nergens zijn hand voor om. “Ik ben erg nieuwsgierig en probeer graag dingen uit. Hierdoor leer ik veel en doe ik veel kennis op.” In overleg met Werkplein Twente werd gekeken naar de mogelijkheden om hem een cursus aan te bieden.

  lees verder
 • Saxion Enschede vanuit de werkgever

  “Het is de wens en visie van Saxion om te werken aan een grotere personeelsdiversiteit. Niet alleen op basis van etniciteit, maar we willen ook mensen met een arbeidsbeperking een kans geven”, vertelt Anton Dijkstra, adviseur HRM. “

  lees verder
 • MS Pallets Den Ham vanuit de werknemer

  Mark werkt al langere tijd bij MS Pallets en doet zijn werk met veel plezier. Hij heeft een afwisselende baan en leuke collega's.

  lees verder
 • MS Pallets Den Ham vanuit de werkgever

  MS Pallets: "Ze komen hier 's ochtends met een grote glimlach en gaan aan het einde van de dag met een glimlach weg. Ze vinden het fantastisch om te kunnen werken".

  lees verder
 • Esschert Design vanuit de werknemer

  Samen met elf andere Wajongeren werkt Deborah Moes dagelijks met veel plezier bij Esschert Design.

  lees verder
 • Esschert Design vanuit de werkgever

  Esschert Design: “Stuk voor stuk betrouwbare werknemers!”

  lees verder
 • Thuiszitten is niets voor mij

  We zien elkaar regelmatig buiten het werk om. Dat zegt genoeg over de sfeer binnen het bedrijf.

  lees verder
 • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen meer dan ze zelf denken

  “We bieden alleen werkervaringsplekken aan wanneer we uitzicht kunnen bieden op een contract. Dat vinden we belangrijk".

  lees verder
 • Medewerkers vanuit Werkplein Twente willen nog maar één ding!

  “De plaatsing van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt was een weloverwogen keuze. En niet alleen vanwege de veranderende wetgeving.”

  lees verder
 • ROC: Ik wist dat ik meer kon!

  Administratie; dat is Mike Nalecz zijn lust en zijn leven. Toen hij de kans kreeg bij ROC van Twente aan de slag te gaan, greep hij die dan ook met beide handen aan.

  lees verder
 • Leering Metaalbewerking: Iedereen werkt naar vermogen

  Werkplaatschef Chris Veldscholte verzorgt samen met René Wagelaar de begeleiding van het personeel van A. Leering Metaalbewerking. Ze volgden allebei een speciale cursus waar handvatten werden aangereikt wanneer het gaat om de omgang met mensen met bijvoorbeeld autisme en schizofrenie.

  lees verder
 • Nijhof Wassink: Een sociaal bedrijf met grote betrokkenheid.

  Achter de grote vrachtwagens van logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink in Rijssen schuilt een heel sociaal bedrijf. Een familiebedrijf met een grote betrokkenheid richting haar medewerkers.

  lees verder
 • Oxilion vanuit de begeleider

  Kevin van Leeuwen, Team Lead Direct bij Oxilion, is de directe begeleider van Edwin. Hij en Edwin kwamen ongeveer tegelijk bij het bedrijf binnen. “Ik ben begonnen als stagiair en ben daarna gevraagd het supportteam, ofwel de helpdesk , te leiden. Daarmee werd ik begeleider van Edwin.”

  lees verder
 • Oxilion vanuit de werknemer

  Edwin Hofman verzorgt bij Oxilion het klantsupport. Een functie die hem op het lijf is geschreven. Hij zoekt alles tot op de bodem uit, om vervolgens met een heldere oplossing te komen voor de klant. Vervolgens brengt hij de klant hiervan via de e-mail op de hoogte.

  lees verder
 • Conferentie Zorg en Welzijn

  De Participatiewet en landelijke banenafspraak houden werkgevers in iedere branche bezig. Ook in de sector Zorg en Welzijn. Tijdens een werkconferentie voor werkgevers, overheid en onderwijs medio november is gediscussieerd over hoe op gezamenlijke wijze hiermee om te gaan. Dit vanuit het perspectief van een gezonde en inclusieve arbeidsmarkt in de sector Zorg & Welzijn.

  lees verder
 • Hartman Outdoor Products

  Hartman Outdoor Products B.V. in Enschede, fabrikant van tuinmeubelen, helpt al zo’n tien jaar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. “Het past bij het gedachtegoed van de heer Hartman. We zijn een persoonlijk bedrijf zonder hokjes.

  lees verder
 • Oxilion vanuit de werkgever

  Oxilion is een managed hosting provider. Het Enschede bedrijf verzorgt de hosting voor websites, webshops en applicaties. Op elk gewenst niveau. Raoul Werger staat samen met zijn compagnon Jeroen Tekelenburg aan het roer. In het jaar 2000 begonnen ze met het bedrijf als een soort uit de hand gelopen hobby. Inmiddels telt Oxilion 20 medewerkers.

  lees verder
 • FAQ

  De accountmanagers van Werkplein Twente spreken veel werkgevers tijdens bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken en werkgeversbijeenkomsten. De banenafspraak en garantiebanen zijn regelmatig onderwerp van gesprek. We merken dat er nog veel vragen leven bij werkgevers. Daarom hebben we een aantal veelgestelde vragen – en antwoorden – op een rij gezet.

  lees verder
 • Drukkerij ASG van der Steeg

  De Enschedese drukkerij ASG van der Steeg werkt al zo’n vijf jaar samen met Werkplein Twente. Het was in het begin best even wennen. Voor zowel de leidinggevenden, het bestaande personeel als voor de mensen die via Werkplaats Twente werden ingezet. Maar sinds de juiste werkwijze is gevonden, is er volop enthousiasme bij iedereen.

  lees verder
 • AH Rob Loomans

  Bij Albert Heijn Rob Loomans in Hellendoorn lopen twee mensen rond met dezelfde naam. De één staat bekend als ‘Rob 1’, de ander als ‘Rob 2’. En ‘Rob 1’ is niet eigenaar Rob Loomans zoals veel mensen misschien zullen verwachten, maar Rob Gottemaker. Een Wajongere die inmiddels al tien jaar bij de supermarkt werkt.

  lees verder
 • Business meets Twente

  Doorzetters met Dromen was vorige week aanwezig op Business Meets Twente. We kijken terug op twee geslaagde beursdagen, waarin veel ondernemers kennis hebben gemaakt met ‘Doorzetters met dromen’.

  lees verder
 • ZonEx

  Het Enschedese bedrijf ZonEx verkoopt onder meer binnen- en buitenzonwering, garagedeuren, vloeren en overkappingen. Aan zowel bedrijven als particulieren. Is er een vacature? Dan wordt contact opgenomen met Werkplein Twente. “We hebben daar een vast contactpersoon die exact weet wie we zijn en wat voor mensen we nodig hebben. Dat is ontzettend fijn”, aldus Belinda van Oenen, directeur van ZonEx.

  lees verder
 • Food Connect

  “Het gaat er bij ons niet alleen om wat je kan, maar ook om wie je bent”, geeft Benno Schildkamp, directeur van Food Connect in Almelo aan. Bij dit bedrijf worden dagelijks 6.000 maaltijden bereid en bezorgd bij de mensen thuis, organisaties en bedrijven.

  lees verder
 • Werkplein Twente

  U heeft ongetwijfeld al eens nagedacht over de banenafspraak. Wat brengt het aannemen van een medewerker met een arbeidsbeperking met zich mee? Wat is dat voor iemand: een persoon met een arbeidsbeperking? Wat kan hij wel en wat niet? Om deze en andere vragen te beantwoorden spraken we met Ellen Groenhuijzen, adviseur werkgeversdienstverlening bij Werkplein Twente.

  lees verder
 • Verzinkerij Twente

  Verzinkerij Twente is een bedrijf gespecialiseerd in het electrolytisch verzinken en verzink-nikkelen van diverse delen. Wij zijn met name gespecialiseerd in lange lengtes en maken met ons nieuwe product Zink-Nikkel een enorme groei door. Een telefoontje van het Werkplein Twente inzake de Wajong regeling bracht ons verder in de zoektocht naar een kracht die wat allerhande zaken voor ons zou kunnen gaan verrichten. Spoedig werd een bezoek met een van de adviseurs gepland. Na dit prettige gesprek waarin alle details en mogelijkheden zijn doorgesproken hebben wij aan kunnen geven wat onze eisen zijn voor deze kracht.

  lees verder
 • De Monnik Dranken

  De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft 85 medewerkers in vaste dienst. Wij werken al jaren samen met verschillende vakopleidingen en een heel groot deel van de jongens die hier stage heeft gelopen is gebleven of weer teruggekomen. Door groei van ons bedrijf hebben we sinds juni ook vier werknemers vanuit re-integratie of met een arbeidsbeperking en dit gaat goed. Je ziet ze groeien en steeds beter in hun vel te komen zitten, dat is prachtig.

  lees verder