Mike wordt weer uitgedaagd en komt elke avond vrolijk thuis

Administratie; dat is Mike Nalecz zijn lust en zijn leven. Toen hij de kans kreeg bij ROC van Twente aan de slag te gaan, greep hij die dan ook met beide handen aan. Eén dag per week werkt hij nog bij een sociaal werkbedrijf, maar veel liever zit hij bij het ROC.

"Ik wist dat ik meer kon"

"Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin", geeft Mike aan. "Ik voer verschillende projecten uit, waar collega's door de drukte niet aan toe komen. De controle van de lengte van de dienstverbanden van alle medewerkers bijvoorbeeld, maar ook controleer ik alle gespreksformulieren en lopen alle reiskostendeclaraties via mij. Ik krijg er steeds meer taken bij en dat vind ik erg leuk."

Ik wist dat ik meer kon
Mike wordt graag een beetje uitgedaagd. "Lange tijd heb ik volledig in de sociale werkvoorziening gezeten. Ik vond het werk geestdodend en kwam 's avonds vaak chagrijnig thuis. Ik wist dat ik meer kon en ik ben dan ook heel blij dat ik die kans heb gekregen. Het enige nadeel van ROC van Twente is dat het een onderwijsinstelling is met heel veel vakantie. En daar houd ik niet van. Het liefst ben ik lekker aan het werk."

Minder onzeker en beter om kunnen gaan met kritiek

Wat Mike het afgelopen halfjaar bij zijn nieuwe werkgever heeft geleerd? "Als ik in het begin 'kritiek' kreeg, kon ik daar slecht tegen. Dan schoot ik in de verdediging. Ik merk dat ik nu beter met kritiek kan omgaan. Ik neem het aan en ga ermee aan de slag. Ook ben ik minder onzeker geworden."

Bijnaam Mighty Mike
Met zijn collega's op de afdeling kan Mike goed opschieten. Toen hij op een personeelsfeestje de bijnaam Mighty Mike kreeg, wist zijn leidinggevende dat het goed zat. Mike is volledig opgenomen in de groep. Kortom: het project is geslaagd en Mike hoopt nog lang voor ROC van Twente te mogen werken.