Johma

Dominique begon met een baantje in de horeca, ging vervolgens naar de supermarkt en kwam daarna terecht in een textielfabriek. Maar bij geen van dat allen kon hij de baan vinden die hij zocht. Via een stage kwam hij uiteindelijk terecht bij Johma. En dat was één grote verrassing voor hem.

Eén ding is zeker; Dominique is iemand die graag met zijn handen werkt. Via het speciaal onderwijs kreeg hij een stage aangeboden bij Johma. Dominique moet lachen als hij terugdenkt aan de dag waarop hij binnenkwam: "Het enige wat ik dacht was 'dat wordt lopende band werk'. Alleen maar aan een band staan en etiketten plakken of deksels op bakjes doen. Maar niets is minder waar! Mijn eerste dag zat vol verrassingen!"

"Eén grote verrassing!"

Oefening baart kunst

Natuurlijk moet je eerst ingewerkt worden als je begint met een nieuwe baan. Zo ook Dominique: "De eerste dagen heb ik vooral veel schoongemaakt en meegekeken met andere collega's. Ik heb toen aangegeven dat ik graag iets wil leren." En die ruimte is er bij Johma. Dominique kreeg al snel de verantwoordelijkheid en het vertrouwen van zijn collega's en leidinggevende om met de terminal te werken. Dominique: "Werken met de terminal is het hoogtepunt van mijn baan. Het is heel lastig en je moet goed nadenken. Je houdt de voorraad bij en als je een telfout maakt, kan dit niet herstelt worden. In het begin enorm spannend dus! Maar langzaamaan kon ik steeds meer. Door veel te oefenen kan ik nu zelfs helemaal zelfstandig aan het werk."

Nu niet, dan morgen

"Ik heb in mijn werk veel vrijheid. Gelukkig kan ik zelf de rem intrappen en mijn grenzen aangeven. Als iets me niet lukt, dan kan het morgen altijd nog proberen." De sfeer op de werkvloer is goed en dat is extra fijn voor Dominique. "In het begin maakte ik een fout met de terminal. Gelukkig gingen mijn collega's er op een positieve manier mee om. Als je laat zien dat je graag wilt werken, dan helpt iedereen je goed. Fouten maken we immers allemaal. Het is de vraag hoe je ermee omgaat. Mijn werk is leuk en het klikt goed met mijn collega's. Elke dag is weer een feest om te mogen werken!"