saxion enschede

Fikret, de keurmeester van elektrische arbeidsmiddelen

Het vervangen van lampen, repareren van plafondplaten en kabels trekken; het is slechts een kleine greep uit de werkzaamheden van Fikret. Sinds april dit jaar is hij in dienst van Saxion. Maar welke functie hij precies vervult? Dat weet eigenlijk niemand; hij kan en doet alles!

Elke dag is een verrassing

Zonder ook maar enig idee te hebben wat hem te wachten staat, gaat Fikret vier dagen vol enthousiasme naar zijn werk. "Geen dag is hetzelfde! Ik weet 's ochtends nooit wat me te wachten staat en dat maakt mijn werk juist zo leuk", lacht Fikret bescheiden. Hij ondersteunt de afdeling Bouw & Techniek bij het uitvoeren van onderhoudsklussen. Alle afdelingen binnen Saxion kunnen via een systeem doorgeven dat bijvoorbeeld een lamp kapot is of dat iets moet worden vervangen. "Deze meldingen komen bij onze afdeling binnen. Samen met de leidinggevende en andere collega's kijken we dan wie de klus gaat oppakken."

"Geen dag is hetzelfde!"

Blijven ontwikkelen

Fikret draait nergens zijn hand voor om. "Ik ben erg nieuwsgierig en probeer graag dingen uit. Hierdoor leer ik veel en doe ik veel kennis op. In Turkije heb ik een technische opleiding gevolgd, maar in de praktijk zijn er in Nederland toch veel dingen anders", aldus Fikret. In overleg met Werkplein Twente werd gekeken naar de mogelijkheden om hem een cursus aan te bieden. "Vorige maand heb ik de cursus Keuren van handgereedschappen afgerond. Ik ben nu keurmeester van elektrische arbeidsmiddelen", vertelt Fikret trots. Met het afronden van deze cursus mag hij alle elektrische handgereedschappen binnen Saxion controleren en keuren.

Potje kaarten?

Hoewel Fikret nog maar een aantal maanden bij Saxion werkt, heeft hij zijn plek al helemaal gevonden. Hij begeeft zich gemakkelijk tussen zijn collega's en doet graag mee met activiteiten buiten het werk. "Iedere middag gaan mijn collega's een potje kaarten. Ik vind het leuk om mee te doen en schuif dan ook altijd even aan!". De begeleiding is volgens Fikret heel goed. Hoewel hij graag zelf op pad gaat en zelfstandig werkt, weet hij ook altijd zijn collega's te vinden. "Als ik er niet uitkom, dan vraag ik of een collega mij wil helpen. We lossen dan samen het probleem op. De sfeer is goed en het werk is erg leuk. Ik ben helemaal tevreden!"