De Monnik Dranken


De Monnik Dranken is een familiebedrijf uit Oldenzaal dat zich al enkele generaties voortzet. Het bedrijf bestaat sinds 1918 en heeft 85 medewerkers in vaste dienst.

Wij werken al jaren samen met verschillende vakopleidingen en een heel groot deel van de jongens die hier stage heeft gelopen is gebleven of weer teruggekomen. Door groei van ons bedrijf hebben we sinds juni ook vier werknemers vanuit re-integratie of met een arbeidsbeperking en dit gaat goed. Je ziet ze groeien en steeds beter in hun vel te komen zitten, dat is prachtig.

Bij de Monnik Dranken steken wij energie in personeel met een drijfveer, die deugen, willen werken en waar we potentie in zien. Dit is niet anders voor arbeidsbeperkten.

De proefplaatsingen zijn voor ons een goede manier om erachter te komen of een persoon bij ons in het team past

'Toen ik de vacature bij de Monnik als magazijnmedewerker op Facebook voorbij zag komen, heb ik gelijk een brief gestuurd. Ik heb namelijk een opleiding logistiek op het ROC gedaan en al in andere magazijnen gewerkt. In het sollicitatiegesprek heb ik aangegeven dat ik vanuit een Wajong-project kom en er is toen contact geweest tussen Werkplein Twente en de Monnik dranken. Sinds kort werken we in ploegendienst en in overleg heb ik een vaste plek in de avondploeg. Ik ben een avondmens en het geeft een ritme, dus dat werkt voor mij heel erg goed. Bovendien krijgen we ook nog eens warm eten, dus dan hoef ik zelf niet meer te koken. Ik ben heel erg blij met deze baan en voel mij thuis hier.'

Han Hamburg
Medewerker de Monnik dranken


'De proefplaatsingen zijn voor ons een goede manier om erachter te komen of een persoon bij ons in het team past. Iedereen moet erachter staan en het dragen. Toen Han hier kwam werken wist iedereen wat zijn beperkingen waren, nog voordat hij binnenkwam. Hij neemt zijn eigen verantwoordelijkheid en moet zelf aangeven wanneer hij even tijd nodig heeft, maar het is wel fijn wanneer zijn collega's hem eventueel kunnen ondersteunen. In overleg met ons contactpersoon van Werkplein Twente betalen wij hem nu 70% van het minimumloon en de rest wordt aangevuld met een uitkering. Over een paar maanden bekijken we samen of Han vooruit is gegaan en dit misschien 80% wordt.'

Walter Dierling
Hoofd logistiek