Food Connect

Bij ons draait het om de mens

"Het gaat er bij ons niet alleen om wat je kan, maar ook om wie je bent", geeft Benno Schildkamp, directeur van Food Connect in Almelo aan. Bij dit bedrijf worden dagelijks 6.000 maaltijden bereid en bezorgd bij de mensen thuis, organisaties en bedrijven.

Eén van de medewerkers is Leon Martinus. "Ik werk in de keuken en in de voorbereiding, waar ik bijvoorbeeld de juiste recepturen klaarzet en de juiste hoeveelheden afmeet. Ik heb problemen met mijn gehoor en in een drukke keuken werken, is voor mij best vermoeiend. Dan moet ik me heel goed concentreren op wat er wordt gezegd. Maar ik wil het ook niet graag missen. Daarom wissel ik het met de voorbereiding af."

Het gaat er bij ons niet alleen om wat je kan, maar ook om wie je bent.

Een eigen manier van samenwerken

Collega Richard Kappert werkt veel met Leon samen: "Ik had vroeger spraakproblemen en heb op een speciale school gezeten, waar ook mensen met gehoorproblemen zaten. Daardoor voel ik Leon goed aan en werken we erg fijn samen." Hoe dat in de praktijk gaat? Leon: "Als Richard iets tegen me wilt zeggen, tikt hij me even op de schouder of roept hij mijn naam voordat hij begint te praten. Dan weet ik dat ik moet opletten. Andere collega's nemen dat over. En dat is fijn. Dat maakt het werk voor mij een stuk makkelijker en leuker. Ook thuis sta ik steeds vaker in de keuken."


Plezier in je werk en het beste uit je mensen halen

Voor Benno een verademing om 'zijn mannen' zo heerlijk samen aan het werk te zien. "Richard en Leon versterken elkaar. Dat zie je terug in hun werk, maar ook in het plezier dat ze erin hebben. En dat vind ik ontzettend belangrijk. Het werkt eigenlijk als in een voetbalteam. Je moet niet steeds nieuwe spelers inschakelen om een nog beter team te krijgen. Het beste uit je huidige mensen krijgen, dat is veel leuker en levert bovendien veel meer op."