Johma zet zich in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Saladeproducent Johma uit Losser helpt deze mensen op weg door passend werk aan te bieden. Dit doen ze al een aantal jaar met veel succes. Nu is het tijd om wat terug te doen en Johma in het zonnetje te zetten.

Aan de Oldenzaalse Wethouder Rob Christenhusz de eer om een cadeautje uit te reiken aan Remco Rijssenbrij, directeur Operations bij Johma. Geen bosje bloemen dit keer, maar een pakketje met zaden voor thee. Waar thee symbool staat voor gastvrijheid, zit er nog een diepere boodschap achter het geschenk. 'Nu het zaadje is gepland, moeten we het laten groeien en bloeien', luidt het motto van Werkplein Twente.


"Geef niet gelijk op als het niet lukt met een persoon. De volgende keer kan het wel een succes zijn."

Steuntje in de rug
Christenhusz complementeerde de directeur van Johma voor zijn inzet en steun voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als ambassadeur van Werkplein Twente op het gebied van Procesindustrie & Voeding vindt hij het belangrijk dat deze mensen een kans krijgen op de arbeidsmarkt. Rijssenbrij vindt het niet meer dan vanzelfsprekend om deze mensen een werkplek aan te bieden. "We willen graag wat doen voor anderen. Iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig."

Ruimte om te ontwikkelen
Rijssenbrij geeft mensen met alle plezier dat extra zetje. "Sommige mensen kost het meer moeite om werk te krijgen of hun draai te vinden in een baan. Vaak willen deze mensen heel graag, maar om verschillende redenen lukt dat niet meteen. Bij ons krijgen ze de ruimte om zich te ontwikkelen." Of het nu gaat om helpen in het kruidenmagazijn, het rondbrengen van samples of heftruckwerkzaamheden; er is genoeg te doen en te leren bij Johma.

Doorzetten leidt tot mooie resultaten
De Doorzetters die via Werkplein Twente binnenkomen, draaien gewoon mee in het team. In hun eigen tempo en met behulp van een jobcoach is het mogelijk dat deze mensen doorstromen naar een functie binnen of buiten Johma. Vorig jaar zijn er ruim tien mensen ingestroomd, dit jaar staat de teller op vier.

Heeft Rijssenbrij nog tips voor andere werkgevers? "Geef niet gelijk op als het niet lukt met een persoon. De volgende keer kan het wel een succes zijn. Het is prachtig als je een steentje kunt bijdragen aan iemands ontwikkeling!"