Autobedrijf Tijink

Slapen in een wieg tussen de autobanden; Rémon Tijink groeide letterlijk op tussen de auto's. Zijn vader begon in 1990 een eigen autobedrijf en van jongs af aan droomde Rémon ervan om ooit het bedrijf over te nemen. Met zijn beperking een ambitieuze droom, maar dankzij de kans van zijn ouders is deze droom uitgekomen. Nu wil Rémon anderen een kans geven!

Rémon is geboren met een visuele beperking en ziet slechts 20 procent. "Vaak wordt geadviseerd om kinderen met een beperking naar het speciaal onderwijs te laten gaan. Ik kom uit een klein en hecht dorp en mijn ouders hebben er daarom bewust voor gekozen om dit niet te doen. Ondanks mijn beperking, wilden mijn ouders dat ik zoveel mogelijk met mijn dorps- en leeftijdgenoten mee kon doen. Daar ben ik ze erg dankbaar voor. Mijn droom om het bedrijf over te nemen is hierdoor uitgekomen. Zonder die kans was het niet gelukt."

" Bij ons bedrijf ben je niet één van de honderd medewerkers"

Een echte alleskunner

Nu de droom van Rémon is uitgekomen, vindt hij het tijd om anderen een kans te geven. Rémon: "We zijn een groeiend bedrijf en mijn moeder kon wel wat hulp gebruiken bij de financiële administratie. Via Werkplein Twente ben ik in contact gekomen met Janet; een echte alleskunner met ervaring in de financiële administratie én autobranche. Een perfecte match!" Janet werkt inmiddels vier maand bij autobedrijf Tijink en is nu al onmisbaar. "Bij ons bedrijf ben je niet één van de honderd medewerkers. We zijn erg klein en daarom is iedere medewerker van enorm belang. Janet vervult een belangrijke functie in onze organisatie. Ze doet dit uitstekend!"

Investeren in tijd

Rémon kijkt positief naar de toekomst. "Janet is het bewijs dat medewerkers zich bij ons goed kunnen ontwikkelen. Mocht ons bedrijf groeien en er kansen ontstaan, dan komt er misschien nog wel een plek vrij voor een medewerker." Volgens Rémon draait het allemaal om één ding. "Durf te investeren in tijd. Neem de tijd om een medewerker te vinden met wie het klikt, met wie je een match hebt en die je de begeleiding kunt bieden die hij/zij verdient!"