ZonEx

"Al onze vacatures worden via Werkplein Twente ingevuld."

Het Enschedese bedrijf ZonEx verkoopt onder meer binnen- en buitenzonwering, garagedeuren, vloeren en overkappingen. Aan zowel bedrijven als particulieren. Is er een vacature? Dan wordt contact opgenomen met Werkplein Twente. “We hebben daar een vast contactpersoon die exact weet wie we zijn en wat voor mensen we nodig hebben. Dat is ontzettend fijn", aldus Belinda van Oenen, directeur van ZonEx.

“Zelf een vacature plaatsen, vervolgens alle sollicitatiebrieven doornemen en dan nog eens de gesprekken aangaan; dat kost heel veel tijd en geld. Via Werkplein Twente krijgen we direct de juiste mensen doorgestuurd. Zij maken in feite al een eerste selectie. Dat is echt een voordeel. En daarnaast voelt het voor mij als een maatschappelijke plicht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de eerste kans te geven."

Via Werkplein Twente krijgen we direct de juiste mensen doorgestuurd.

Verrassende matches

De laatste vacatures bij ZonEx zijn allemaal via Werkplein Twente vervuld. Naar volle tevredenheid. "Je krijgt personen binnen je bedrijf die je zelf misschien niet snel zou kiezen. En die jou als bedrijf ook niet hadden uitgezocht. En dan blijk je toch een heel goede match te vormen."

Een mooi voorbeeld is de collega die de reclame-uitingen van ZonEx vormgeeft. "Zij zou met haar achtergrond niet snel denken aan een bedrijf in zonwering. En wij hadden haar niet zo snel op gesprek laten komen omdat ze een fulltime baan zocht en niet helemaal de juiste papieren had. Maar ze bleek ontzettend gemotiveerd. Wij hebben haar een opleiding laten volgen, parttime aangenomen en ik heb haar voorgesteld bij een collega-ondernemer waar ze de andere dagen van de week nu werkzaam is."


Goede begeleiding

Belinda geeft eerlijk toe dat het ook wel eens niet klikt met een medewerker. "Het zijn natuurlijk niet alleen maar positieve verhalen. Maar dat heb je ook niet wanneer je via een andere route nieuwe medewerkers aantrekt. Soms blijkt het niet te passen. In dat geval worden we heel goed begeleid door Werkplein Twente en krijgen we tips hoe we het beste met de betreffende situatie kunnen omgaan. Dat is erg prettig. Zowel wanneer het goed uitpakt als wanneer het even wat minder gaat, weten we elkaar te vinden."

ZonEx B.V.
Zomerweg 155
7532 RB ENSCHEDE
Tel: 053-461 1128
www.zonex.nl