Esschert Design

Van houtkachels tot vogelvoer en van tuinierspullen voor kinderen tot honderden diverse huisjes; Esschert Design ontwerpt, produceert en exporteert het allemaal. De groothandel is gericht op het buitenleven, de tuin en alles wat daarbij komt kijken. Met een exportafzet naar zo'n zeventig landen, vervullen de mensen achter Esschert Design dan ook een heel belangrijke rol!

"Stuk voor stuk betrouwbare werknemers!"

Vanaf het eerste uur betrokken

Esschert Design heeft al ruim vijf jaar een groep Wajongeren in dienst. Onze Werkcoach en Interne Job Coach werkt al langere tijd met deze doelgroep. Binnen Esschert Design ontstond het idee om een vaste werkplek te creƫren voor Wajongeren, zodat het bedrijf hen een kans kon bieden op de arbeidsmarkt. In het begin werden vijf Wajongeren aangenomen. Door het toenemende aantal werkzaamheden en de groei van het bedrijf zijn er inmiddels twaalf jongeren, onder andere vanuit Werkplein Twente, bij ons aan het werk".

Interne scholing biedt kansen

"We bieden Wajongeren een kans op de arbeidsmarkt, maar gaan liever nog verder dan dat. We hopen dat ze zich bij ons ontwikkelen. Vandaar dat we onze medewerkers de opleiding Logistiek niveau 1 of 2 aanbieden. Deze opleiding wordt binnenshuis gegeven; een dag per week komt een docent van een ROC lesgeven en over het algemeen haalt iedereen binnen anderhalf jaar zijn of haar diploma. Ze beschikken na het afronden van deze opleiding over alle benodigde kennis om het werk goed uit te kunnen voeren. "

Hart voor de zaak

"Het mooie vind ik dat alle medewerkers iedere dag met plezier aan het werk zijn. Ze stralen enthousiasme uit, willen graag werken en zichzelf verder ontwikkelen. Ze halen allemaal hun diploma en groeien enorm in het werk, maar ook op sociaal vlak". Natuurlijk draait het om werk, maar de gezelligheid en goede sfeer is toch wel een zeer welkome bijkomstigheid: "Wij steken energie in de begeleiding, zij steken energie in hun werk. Het is een zeer hecht team, met stuk voor stuk betrouwbare werknemers, die allemaal met hart voor de zaak werken!"