"Kirsten en Thirza hebben zich onmisbaar gemaakt"

Achter de grote vrachtwagens van logistieke dienstverlener Nijhof-Wassink in Rijssen schuilt een heel sociaal bedrijf. Een familiebedrijf met een grote betrokkenheid richting haar medewerkers. In het nieuwe bedrijfspand heeft de kantine dan ook een centrale plek gekregen. Een ontmoetingsplaats voor alle collega's.

"De meiden worden enorm gewaardeerd."

Enorme waardering

Gert-Jan Hemme is Human Resource Manager bij het Rijssense bedrijf en is samen met de vertrouwenspersoon en receptioniste aanspreekpunt voor Kirsten en Thirza. "De meiden doen hun werk ontzettend goed en worden enorm gewaardeerd. Toen de vrouwelijke collega's binnen het bedrijf samen een workshop 'Indonesisch koken' gingen volgen, werden ze meteen meegevraagd. Dat zegt heel veel."

De inzet van mensen via Werkplein Twente hangt niet alleen samen met de participatiewetgeving. "Wij hebben als bedrijf de mogelijkheid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten en hebben geen moment getwijfeld om het ook daadwerkelijk te doen. Als gevolg van het nieuwe kantoorpand ontstond een duidelijke behoefte aan iemand die de kantinedienst op zich neemt, maar bijvoorbeeld ook met het gebak rondgaat wanneer een collega jarig is, de koffieautomaten schoonmaakt en zulk soort zaken. Het is fantastisch om te zien hoe Kirsten en Thirza zich in een aantal maanden tijd onmisbaar hebben gemaakt."

Verrast door de zelfstandigheid
Kirsten en Thirza werken allebei vijf uur per dag bij Nijhof-Wassink. De één heeft ochtenddienst en de ander werkt 's middags. Tijdens het 'spitsuur' tussen de middag werken ze samen. Wat Gert-Jan Hemme heeft verrast, is de zelfstandigheid van beide meiden. "Ze denken met het bedrijf mee en komen met heel goede ideeën. Ze willen graag werken en als het even wat rustiger is, komen ze zelf met een voorstel voor iets wat ze er bij kunnen doen. Zo hebben ze hun functie steeds verder verbreed."

Belangrijke rol binnen het bedrijf

Daardoor zijn de meiden een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen het bedrijf. "En dat laten we ze ook weten. Het zijn twee heel geschikte meiden, maar ze hebben de pech gehad geen aansluiting te kunnen vinden met de arbeidsmarkt. Dat heeft flinke gevolgen gehad voor hun zelfvertrouwen. Wij zien ze hier weer opbloeien en dat geeft erg veel voldoening."