Drukkerij ASG van der Steeg

Persoonlijke aandacht en veel waardering

De Enschedese drukkerij ASG van der Steeg werkt al zo'n vijf jaar samen met Werkplein Twente. Het was in het begin best even wennen. Voor zowel de leidinggevenden, het bestaande personeel als voor de mensen die via Werkplein Twente werden ingezet. Maar sinds de juiste werkwijze is gevonden, is er volop enthousiasme bij iedereen.

Margriet Wilbrink is teamleider Handmontage. Deze afdeling wordt beschouwd als de kweekvijver van het bedrijf. “Iedereen leert hier de basisprincipes kennen om vervolgens eventueel door te stromen naar een andere afdeling." Toen productieleider Paul Heins met het idee kwam om mensen met een beperking in te zetten, was Margriet meteen enthousiast. “Het is prachtig om te zien hoe ze bij ons bedrijf groeien. Van iemand die weinig durft te zeggen, tot iemand die lachend zijn werk doet en er helemaal bij hoort."

Het is prachtig om te zien hoe ze bij ons bedrijf groeien.

Een andere doelgroep, een andere aanpak

Toch was het voor Margriet wel even zoeken. "Allereerst moesten we helder hebben welk niveau nodig is om hier te kunnen werken en je prettig te voelen. En dan is het een kwestie van heel goed begeleiden. Zo dachten wij dat we er goed aan deden om telkens één of twee nieuwe medewerkers via Werkplein Twente in te zetten. Later bleek dat het veel zinvoller is om een grotere groep van bijvoorbeeld vier mensen in één keer aan te nemen." Dat groepje wordt samen aan één werktafel gezet. "Zo voelen ze zich niet opgejaagd door de andere collega's. En die collega's hoeven zich niet te storen aan het werktempo dat misschien wat lager ligt. "


Uitzendkrachten inwerken

Over mensen met een beperking hebben Margriet en Paul het liever niet. "Iedereen heeft wel wat", stelt Paul. "Maar als je er op de juiste manier mee omgaat en iemand taken geeft die hij wel kan uitvoeren, heb je er een heel goede kracht aan. En de andere collega's merken dat ook. Het gebeurt zelfs dat nieuwe uitzendkrachten worden ingewerkt door mensen die hier via Werkplein Twente al langere tijd werken."

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Doorzetters met dromen?

Schrijf u dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.

'Doorzetters met Dromen' is een initiatief van Werkbedrijf Twente, een overlegtafel in de arbeidsregio Twente. Deelnemende partijen zijn FNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland, UWV en de veertien Twentse gemeenten. De uitvoerende organisatie is in handen van Werkplein Twente.