IKEA

Samen met vijf andere doorzetters, werkt Annelies met veel plezier bij IKEA Hengelo. Samen zorgen zij ervoor dat de winkel er netjes uitziet. En dat doet Annelies met een grote glimlach op haar gezicht!

Of ze nou het karton tussen de producten weghaalt, (bijna) lege dozen verwijdert of producten recht neer zet; Annelies straalt altijd! Ze werkte in het verleden bij meerdere bedrijven, maar bij IKEA Hengelo heeft ze helemaal haar plekje gevonden.

"Ik vind mijn werk erg leuk! Ook de collega's zijn leuk en de sfeer op de werkvloer is goed."

Kat uit de boom kijken

Annelies werkt al bijna vier jaar bij IKEA. In het begin was dit best spannend. "Ik had nog nooit in zo'n groot bedrijf gewerkt! Alles was nieuw en ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik heb eerst de kat uit de boom gekeken. Het werk is leuk en erg afwisselend; we verwijderen karton en zorgen dat alles netjes staat. Daarnaast verwijderen we ook de AVA's. Nu wil je vast weten wat dat zijn he?", lacht Annelies enthousiast. Ze legt het maar al te graag even uit: "AVA's zijn Afdelings Vreemde Artikelen. We zetten de producten weer terug op de plek waar ze horen".

Rood en geel

Het team van IKEA Hengelo is hecht en iedereen helpt elkaar daar waar het kan. De doorzetters richten zich vooral op de netheid van de winkel en de salesmedewerkers richten zich met name op de klant; advies geven en de wegwijzen. "Dit verschil is voor de klanten soms lastig te zien. Wij dragen rode polo's en de salesmedewerkers dragen gele polo's. Maar als een klant een vraag heeft, komen ze ook bij ons. Soms kunnen we ze helpen, soms ook niet. Dan schakelen we één van onze collega's in. De klant moet soms wat langer wachten en niet iedereen vindt dit leuk, maar wij doen ons best. Gelukkig gaan de meeste klanten vrolijk en goed geholpen verder!"

Goede sfeer

De grote glimlach van Annelies ontstaat niet zomaar. "Ik vind mijn werk erg leuk! Ook de collega's zijn leuk en de sfeer op de werkvloer is goed. Het is leuk dat ik zoveel contact heb met mijn collega's én met de klanten!"