Oxilion

Oxilion is een managed hosting provider. Het Enschede bedrijf verzorgt de hosting voor websites, webshops en applicaties. Op elk gewenst niveau. Raoul Werger staat samen met zijn compagnon Jeroen Tekelenburg aan het roer. In het jaar 2000 begonnen ze met het bedrijf als een soort uit de hand gelopen hobby. Inmiddels telt Oxilion 20 medewerkers.

In het verleden werkten er al eens een aantal Wajongeren (jongeren met een gehandicaptenuitkering) bij Oxilion. "Als bedrijf willen we graag een afspiegeling zijn van de maatschappij. Dat betekent dat we op zoek zijn naar een bepaalde differentiatie. En daar horen ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij. Het is niet alleen fijn om iemand aan een baan te helpen. Het is ook erg leerzaam voor ons als collega's. Zo hebben we geleerd soms net iets vaker stil te staan bij bepaalde dingen en niet continu door te gaan."

Enthousiasme en motivatie; dat vind ik het belangrijkst

Eerste contact met Werkplein Twente

In het voorjaar van 2015 besloot Raoul bij Werkplein Twente aan te kloppen toen er een vacature bij de helpdesk van zijn bedrijf ontstond. Vervolgens kwam hij in contact met Edwin Hofman. Hij heeft een stoornis in het autistisch spectrum en was toevallig een halfjaar ervoor al bij Oxilion geweest om te vragen of ze werk voor hem hadden. "Ik stel het altijd erg op prijs wanneer mensen ons zelf benaderen. Dus toen Edwin hierop de stoep stond, ben ik dan ook een gesprek met hem aangegaan. Dat gesprek verliep alleen wat vreemd, omdat ik zijn achtergronden niet kende en ook niet wist van zijn beperking."

Positief verrast door Edwin

Toen Werkplein Twente Edwin voorstelde als kandidaat viel het kwartje en besloot Raoul hem het vertrouwen te geven. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik positief verrast ben. Edwin zijn inzet is fantastisch. Hij wil graag leren en pakt dingen heel snel op. Klanten staat hij erg netjes te woord via de e-mail. Soms zie ik mailtjes voorbij komen en kan ik bijna niet geloven dat ze door Edwin geschreven zijn. Hij is ontzettend klantgericht en heel correct. Erg mooi om te zien."

Een aanrader voor andere werkgevers

Raoul raadt het andere werkgevers zeker aan om mensen te werven via Werkplein Twente. "Ik vind het erg belangrijk dat mensen enthousiast en gemotiveerd zijn. Of ze een beperking hebben; dat maakt in veel gevallen niet eens zoveel uit. Als ze maar willen. Uiteraard moet je er als bedrijf wel tijd en energie in stoppen om mensen als Edwin optimaal te laten functioneren. Maar dat krijg je er dubbel en dwars voor terug."