Saxion

Dennis: "Loop, denk en werk mee"

In een grote organisatie als Saxion is het werk van teamleiders natuurlijk onmisbaar. Dennis Zwepink is teamleider van de afdeling Bouw & Techniek en daarmee ook leidinggevende van Fikret. Eén ding is duidelijk: Fikret is niet meer weg te denken uit het team!

'Eén ding is duidelijk: Fikret is niet meer weg te denken uit het team!'

Draagvlak creëren

Saxion heeft zelf het initiatief genomen om op haar eigen manier invulling te geven aan de Participatiewet. Dit proces ging niet altijd even makkelijk. "We wilden banen creëren voor medewerkers met een arbeidsbeperking. Hiervoor moest eerst draagvlak worden gecreëerd. Een goede afstemming met andere collega's en afdelingen was erg belangrijk. In het begin hoorden we wel eens een collega zeggen: 'He, dat hoort toch bij mijn werkzaamheden?'. Nu is dat totaal niet meer aan de orde. Iedereen heeft zijn eigen werkzaamheden", vertelt Dennis.

Fikret onmisbaar

Dat Fikret erg blij is met zijn baan, ziet ook Dennis. "Fikret wil graag werken en dat merken we in alles. We hoeven hem niet continu aan het werk te zetten. Hij ziet het werk zelf liggen en pakt het zelfstandig op. Toen hij binnenkwam zei ik tegen hem: 'Loop mee, denk mee, werk mee en leer het pand en je collega's kennen'. Dit heeft hij zeker gedaan", vertelt Dennis. "Fikret heeft ons en ook zichzelf vanaf zijn eerste werkdag verbaasd. Hij pakt alles met twee handen aan en deinst nergens voor terug. Hij heeft zich goed ontwikkeld de afgelopen maanden. Hierdoor kan hij steeds vaker zelfstandig onderhoudsklussen uitvoeren. Niet alleen Fikret, maar ook ik ben daar erg trots op!"