Preston Palace

Hira (18) begon als stagiaire, kreeg vervolgens een baan en is inmiddels begonnen aan de BBL-opleiding Horeca, waardoor ze een dag in de week naar school gaat en parttime werkt in de horeca bij Preston Palace. Ze werkt in het restaurant, de koffiecorner en staat achter de bar. Kortom: een onmisbare alleskunner!

Hira had één droom; werken in de keuken. Ze volgde drie jaar lang een praktijkopleiding en kreeg een stageplek aangeboden bij Preston Palace. Daar ging een wereld voor haar open. "Ik ben begonnen met een stage van twee maanden bij Preston Palace. Ik werkte onder begeleiding in de horeca, keuken, schoonmaak en Housekeeping. Tijdens deze stage kwam ik erachter dat ik de horeca veel leuker vond dan het werken in de keuken. Iets wat ik van tevoren nooit had verwacht! Aansluitend aan de stage kreeg ik een baan aangeboden en inmiddels ben ik begonnen aan de BBL-opleiding Horeca." Naast haar werk bij Preston Palace, gaat ze één dag per week naar school.

"Nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden!"

Wereld van verschil

Toen Hira binnenkwam bij Preston Palace had ze bepaalde verwachtingen. Maar inmiddels kan ze stellen dat de werkelijkheid totaal anders is. "Ik kende Preston Palace alleen van de indoor-kermis en dacht dat het heel klein was. Maar wauw, wat is het hier groot!" Maar ook het verschil tussen keuken en horeca is Hira opgevallen. "Werken in de keuken is toch heel anders dan het werken in de horeca. In de keuken ben je voornamelijk bezig met het bereiden van eten. In de horeca staan we o.a. paraat voor gasten die genieten van het ontbijt, de lunch en het diner. We ruimen tafels af, maken schoon, vullen buffetten aan en staan achter de bar. De ene week sta ik in een restaurant en de andere week in de koffiecorner. Heel afwisselend werk dus! Daarnaast heb ik nu contact met gasten en krijg ik meer van de sfeer mee. Dat gebeurt veel minder als je in de keuken staat."

Vertrouwen opbouwen

Vier dagen per week is er een interne begeleiding bij Preston Palace aanwezig, om de jongeren te begeleiden in hun werkzaamheden. Hira: "Ik vind het heel fijn dat we altijd dezelfde begeleider hebben. Vertrouwen moet je opbouwen en dat hebben we gedaan. Eén dag in de week zijn er zelfs twee begeleiders aanwezig. Eén van de hen loopt dan met de groep mee. De ander loopt rond en helpt de zelfstandig werkende jongeren. Want ook wij hebben soms nog begeleiding nodig. Het is erg fijn dat zij er zijn!"