MS Pallets Den Ham

"Het voelt goed om deze jongens een kans te geven, bij te dragen aan hun participatie in de maatschappij en ze te zien groeien in het bedrijf. Bij ons telt iedereen 100 % mee."

"Het geeft persoonlijk een goed gevoel dat je zoiets voor iemand kunt doen"

25 jaar MS Pallets Den Ham

MS Pallets in Den Ham is al 25 jaar leverancier van zowel nieuwe als gebruikte pallets. In de afgelopen 25 jaar is niet alleen de omvang van het bedrijf gegroeid, maar is ook personeel aangenomen dat samen een hecht team vormt. "Ons team bestaat uit zestien medewerkers, onder wie vijf Wajongeren. Vijftien jaar geleden kwamen we in contact met een leraar van het Speciaal Voortgezet Onderwijs in Ommen. Via hem is een stagiair bij ons in dienst gekomen en hij werkt tot op de dag van vandaag nog steeds bij ons. We hebben hem zien groeien, zich ontwikkelen en we hebben hem begeleid. Nu werkt hij hier als reguliere kracht. Het geeft persoonlijk een goed gevoel dat je zoiets voor iemand kunt doen", aldus Martin Soepenberg, eigenaar MS Pallets.

Grote glimlach

Het bleef niet bij één stagiair; er volgden er meer. Allemaal Wajongeren uit Den Ham zelf. "Ze komen hier 's ochtends met een grote glimlach en gaan aan het einde van de dag met een glimlach weg. Ze vinden het fantastisch om te kunnen werken", vertelt Martin. De vijf medewerkers komen van het speciaal onderwijs en dat vereist de nodige begeleiding. Martin: "Het werk dat ze doen, is veelal repeterend. Toch hebben de medewerkers wel een constante aansturing en begeleiding nodig. Daarom worden ze gekoppeld aan een collega. Op die manier kunnen ze elkaar helpen en van elkaar leren."

"Ik ga niet vliegen!"

De sfeer op de werkvloer is erg goed en daar is Martin trots op. "Af en toe loop ik bewust naar een medewerker toe om hem een compliment te geven. Vervolgens zie ik de hele dag een grote glimlach op zijn gezicht. Het voelt goed om deze jongens een kans te geven, bij te dragen aan hun participatie in de maatschappij en ze te zien groeien in het bedrijf. Bij ons telt iedereen 100 % mee. Volgende week gaan we een weekendje naar het buitenland met z'n allen, ter ere van ons 25-jarig bestaan. Eén van de jongens zei: 'Ik ga niet vliegen', en een week later kwam hij weer en zei: 'Ik wil met de straaljager'. Dat de sfeer goed is, blijkt uit alles. En dat is geweldig!"