Oxilion

Kevin van Leeuwen, Team Lead Direct bij Oxilion, is de directe begeleider van Edwin. Hij en Edwin kwamen ongeveer tegelijk bij het bedrijf binnen. "Ik ben begonnen als stagiair en ben daarna gevraagd het supportteam, ofwel de helpdesk , te leiden. Daarmee werd ik begeleider van Edwin."

Kevin volgde een speciale training via Werkplein Twente, gericht op de begeleiding van mensen met een beperking. Hij volgde de training samen met managing director Raoul Werger.

Edwin heeft echt een plekje verworven binnen ons bedrijf

Leerzame training

"De training was erg leerzaam. Er werd ingegaan op leidinggeven in het algemeen. Zo kwamen motiverende gesprekstechnieken aan de orde. Ook kwamen de bijzondere doelgroepen aan de orde. Hoe je omgaat met mensen met autisme bijvoorbeeld. Het geleerde zijn we meteen in de praktijk gaan toepassen. Bij bedrijfsuitjes bijvoorbeeld brengen we Edwin nu van tevoren op de hoogte van wat we gaan doen. Hij wil namelijk graag weten waar hij aan toe is, zodat hij zich er in gedachten op kan voorbereiden."

Dagelijks contact

Kevin en Edwin spreken elkaar dagelijks. "Wat me vooral opvalt aan Edwin is dat hij heel graag wordt uitgedaagd. Hij wil leren en verdiept zich graag in nieuwe zaken. Het is aan mij om in de gaten te houden dat de spanningsboog niet te strak gespannen komt te staan. Daar heeft Edwin moeite mee en dat is helemaal niet erg. Als je dat weet, kun je daar rekening mee houden."

Waardering door het gehele team

Het mooiste aan de functie van begeleider? "Dat is toch wel om te zien hoe Edwin zich ontwikkelt. Hij heeft echt een plekje verworven binnen het bedrijf. Je merkt dat hij wordt gewaardeerd door het gehele team. Ook is hij zelfverzekerder geworden en komt hij zelf steeds vaker met idee├źn. Verder is hij ontzettend klantgericht en nieuwsgierig. Die nieuwsgierigheid kan hem nog veel verder brengen. Daarvan ben ik overtuigd."