Farwick Groenspecialisten

Davey van Dijk is goed op weg naar een mooie toekomst op de arbeidsmarkt. Hij is dan ook erg blij dat Farwick Groenspecialisten hem deze kans heeft gegeven, al was het in het begin best even wennen. "Als ik mensen niet ken, ben ik vaak wat stilletjes. Maar mijn collega's stellen me ontzettend op mijn gemak."

Davey beschikt over een certificaat groenonderhoud en deed tijdens een stage ervaring op in het stratenmakersvak. Henk Stevens, adviseur Werk bij Werkplein Twente, benaderde Farwick met de vraag of ze nog een werkervaringsplek hadden. Een paar dagen later vond het sollicitatiegesprek plaats en kort daarna kon Davey zijn werkkleding ophalen en aan de slag!

"Ik voel me op mijn gemak bij Farwick en durf alles te vragen"

Volop begrip van collega's

Bij een vorige werkgever merkte Davey dat zijn collega's het soms vervelend vonden wanneer hij na één keer uitleggen niet meteen begreep wat de bedoeling was. Dat ging ten koste van zijn zelfvertrouwen. "Bij Farwick kan ik alles aan mijn collega's vragen. Al vraag ik tien keer hetzelfde; ze leggen het elke keer weer geduldig uit. Ze hebben er begrip voor dat het bij mij allemaal net wat langer duurt dan bij een ander."

Op weg naar de toekomst

De ultieme test voor Davey vond de dag voor ons gesprek plaats. Zijn vaste maat was ziek, dus Davey moest met iemand anders op pad. Eric Snippert, uitvoerder bij Farwick: "Ik was erg benieuwd hoe dat zou gaan, maar hij pakte het heel goed op. Davey heeft zich binnen een paar weken al positief ontwikkeld en er zit vast nog veel meer in."

Davey merkt zelf ook dat het steeds beter gaat. Hij doet zijn werk met plezier en leert veel. "Een schutting plaatsen had ik nog nooit gedaan. Ik vind het erg leuk om zulk soort nieuwe dingen te leren en ben dan ook erg blij dat ze mij die kans hier geven. En natuurlijk hoop ik dat ik uiteindelijk een contract krijg."